Soms word ik wat ongelukkig van de huidige staat van de wereld en de onduidelijke richting waar het naar toe gaat. Daarentegen zie ik veel mogelijkheden in de “kennis” die natuur ons te bieden heeft. Hier gebruik ik systeemdenken en biomimicry voor. Ook zie ik fantastische ontwikkelingen in de technologie: zoals biotechnology, Internet of Things (IoT), de Blockchain, en machine learning.

Deze inspiratie breng ik samen in mijn visies van de toekomst. Met tekeningen en uitgedachte ideeën over steden, kantoren, vervoer, en samenleving schets ik een plaatje van een wereld waar ik in zou willen leven. Wat anders dan de hypertechno cyberpunk werelden maar meer een symbiose tussen natuur en technologie. 

Ik kom graag mijn tekeningen en visies delen bij groepen die inspiratie en zingeving zoeken. Daarbij gebruik ik voorbeelden van ontwikkelingen die er al plaats vinden en breidt deze uit met creatieve gedachtes. Zo krijgen mensen weer de motivatie om te werken aan een betere toekomst waar zij bijdragen aan een duurzame en verbonden wereld.

 Klik op de blokken hieronder om de visie per onderdeel te lezen. Disclaimer: ik heb de artikelen (nog) rechtstreeks vertaald van mijn Engelstalige website, dus het taalgebruik is misschien niet helemaal goed.

Steden van de toekomst

 

Kantoren van de toekomst

Vervoer van de toekomst


Samenleving van de toekomst

Stuur me een berichtje over de mogelijkheden